En synnerligen god gärning.

En halvtimme innan nattklubben stänger kommer Herr Neandertal in, sveper med blicken längs baren, går med distinkta kliv fram till den snyggaste tjejen, visar sin träklubba och bär henne sedan på starka armar hem till sin kärleksgrotta.

Gång efter gång efter gång noterade jag ovanstående fenomen under min restaurang- och bartenderbana. Det är inte lönt ni säger emot, det är hemskt men det är så det är! Den framgångsrike grottmannen skördar det som den snälle, sympatiske drinkbetalaren har grundat för hela kvällen. Världen är orättvis men sanning är att tio procent av männen är intressanta för nittio procent av kvinnorna. Resterande nittio procent av männen riskerar gå hem med en spänd pung och en tom pung. Kanske har en viss förändring skett med senare tids onlinedating  men det är ju redaktören alldeles för gammal för att veta något som helst om.

En gång fick jag för mig att jag skulle ändra naturens balans och således hjälpa en stackars grabb till en vacker skörd. Scenen var att den supertrevlige och artige men också lätt velige pojken satt och gödslade den vackra självgoda studentskan med både mat och drinkar och annan vänlighet i ihärdiga försök att göra sig intressant. Jag noterade att kvinnan var måttligt intresserad och visste att hans ansträngningar skulle vara förgäves ity sådant märker krogpersonal lätt. Men så fick jag en idè! På krogen arbetade vid tillfället en servitris som var ett av Lunds absolut största bombnedslag. Tillika var hon väldigt sympatisk, så när jag bad henne om en tjänst lite utöver det vanliga tvekade hon inte länge.

Så hände det att studentskan behövde göra ett damrumsbesök och vips var servitrisen framme hos den överraskade pojken, kramade honom och gav honom en kyss på kinden lägligt nog precis när studenskan kom tillbaka från damrummet. -Slutar klockan två sa hon till grabben med sådär lagom hög röst så att studentskan precis kunde höra, innan hon fortsatte sin serveringsrunda. Pojken visste knappt ut eller in,,,,,,,,,,men det gjorde den gapande studentskan!. Tydligen hade hon missat att hon stod framför en hunk. Tydligen var den vackra servitrisen mycket intresserad av honom, och då måste han ju bara vara något alldeles extra för är det något unga kvinnor har bättre koll på än män så är det vackra individer av deras eget kön. Här gällde det att smida snabbt tänkte hon och drog handgripligen den unge mannen av barstolen för en taxiresa i natten innan servitrisen hann sluta sitt pass.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kypare, gambler och "skrönikör".