Ville Hwettvilling

2015-04-13

Sjuttonårige lundabon Ville Hwettvilling sökte posten som näringslivschef i Region Skåne men fick inte jobbet, ej heller bankdirektörstjänsten på SE-banken i Lund och kan man tänka sig, inte heller platsen som chefskonsult på Axis erbjöds den annars på alla sätt frejdige Ville. Ville har nu varit arbetslös sedan han slutade nian förra våren och på frågan om varför han inte fick något av jobben svarade han: -Jag tror att det har mycket med mitt utseende att göra; hade jag inte haft tuppkam kanske jag hade kommit i fråga. När LST konfronterade honom med vikten av utbildning och erfarenhet svarade han muntert: – Jo, det kan ha spelat en liten roll att jag är ung men jag tror nog att jag typ skulle kompensera detta med nya friska idéer som till exempel byggande av en ny skateboardramp utanför domkyrkan typ. Att inte ens kalla mig på intervju tycker jag är dåligt, men ändå rätt bra när jag tänker efter, för detta gör att de kan fucka up och att jag aldrig någonsin kommer erbjuda mina tjänster till dem igen, inte ens när jag blir kung liksom.

 

Polis och brandkår tillkallades under måndagseftermiddagen till domkyrkan för att fira ner 17-årige lundensaren Ville Nilsson från en av takkronorna längst inne i domen (se bilden). Ville ville enligt egen utsago vara den förste som bungyjumpade från taket rakt ner i dopfunten. Efter det lyckade hoppet blev han dock hjälplöst hängande upp och ned ett par meter ovan stengolvet, vilket föranledde den vettskrämda kyrkovaktmästaren Hulda Fridh mantralikt haspla ur sig alla böner hon lärt sig under hennes plikttrogna kyrkoliv. Historien slutade lyckligt och Ville kunde förenas med sina jublande Hip-Hop kompisar på Ariman. På frågan om han inte tyckte det var helgerån att utmana kyrkan på detta sätt svarade han ungdomligt muntert: – Tvärt om, Jesus själv var ju en äventyrare som bland annat gav sig ut att promenera på vattnet. Han hade säkert uppskattat detta mod! Enligt konstapel Leif Sträng har dock Ville böter att vänta, och fortsatte -”Mycket tokigt har jag varit med om, men detta tar nog priset”!

Postat 22 augusti, 2013

Lunds egen vettvilling, Ville Nilsson 17, har gjort det igen. Tillsammans med sina kumpaner gömde han sig på strategiska ställen under den i Lund så populära ”spökvandringen”. När PRO, ledsagade av den i Lund världsberömde guiden J. Schultze, vandrade den mytiska färden, infiltrerade Ville och hans anhang med jämna mellanrum turen med diverse Buhhh!!, isande häxtjut och tungomålstal, till både gästernas och guidens förvåning. Realiseringen visade sig så skräckinjagande för vissa av de ålderstigna gästerna att några av dem omedelbart fick lämna turen för terapi på St. Lars Öppenpsyk. Konstapel Leif Sträng tillkallades för att bringa klarhet i fenomenen och för honom stod det snart klart vem som låg bakom busandet. Sträng avslutade som vanligt med orden: -Mycket har jag varit med om, men det här tar nog priset.

 

Ville har gjort det igen.

Postat 19 juli, 2013

Lunds egen vettvilling, 17-årige Ville Nilsson, grabben som bungyjumpade i domkyrkan för en tid sedan, slog natten till torsdagen till igen. Tillsammans med två jämnåriga kamrater dröjde han sig kvar på Stadsbiblioteket i Lund efter stängning. Grabbarna rumsterade sedan om på bokhyllorna så till den milda grad att bibliotekspersonalen uppskattar att det kommer ta minst tre dagar att få någon slags reda på röran igen. På frågan om varför, svarade Ville glatt:- Jag vill ha anarki! På följfrågan om han visste vad anarki är för något svarade han lika glatt:- Njä, men det låter fett, lite som ”surfa Comhem-style” typ. Konstapel Leif Sträng kommenterade händelsen som vanligt med orden, ”mycket har jag varit med om, men detta tar nog priset”.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kypare, gambler och "skrönikör".