Jag borde tvingat dem.

Mina utflugna barn delar inte något av mina intressen. Det är mitt fel. Jag skulle tvingat och styrt dem i yngre ålder. Nu skulle det ju vara kul och åka på en schackturnering tillsammans, eller en fiskesemester, eller spela en pokerturnering och umgås på ett naturligt sätt men jag var en alldeles för dålig tvingare. Mina barn fick i princip göra vad de ville på sin fritid vilket naturligtvis var ett  svårt felbeslut av mig. Detta ledde också till att jag överhuvudtaget inte har en aning om vad de har för intressen, men jag tror det har med datorer och spel att göra; spel som jag inte behärskar, moderna spel och inte kvarlevor från femtonhundratalet, som schack. Mitt råd till alla nyblivna föräldrar får väl bli att de skall plocka fram piskan emedan tid finnes annars finns det uppenbar risk att de utvecklas åt ett annat håll, kanske ett konstigt håll och kanske ett håll som inte mamma och pappa förstår och det är ju fruktansvärt.