Det här är inget nytt. Det här är inget revolutionerande. Men det tål minsann att upprepas; gång på gång på gång!

Nu har precis Julia Roberts sagt filmhistoriens käraste ord till Mr. Grant i antikvariatet. Låt vara att Notting Hill är fylld av alla upptänkliga klichéer och lika förutsägbar som vädret i staden där den utspelar sig. Men det kan inte hjälpas; det är vackert så det förslår och tårarna rullar återigen nerför mina alltmer rynkiga kinder.                                                                                                                                  Jag har svaret.                                                                                                                  Jag vet det nu bestämt.                                                                                                Det finns inte längre några tvivel och har väl egentligen aldrig funnits.                                                                                                                                 Jag vet vad allt går ut på och jag vet att det är enkelt.                        Kärleken är störst!                                                                                                    Föga förvånande men ändå så grumlig att förstå ibland .                   Jag är modig!                                                                                                                    Jag vågar älska min familj och jag vågar älska den av hela mitt hjärta och jag vet att jag har haft tur; kopiös tur faktiskt!                Kanske blir er kärlek obesvarad. Kanske någon sviker er. Kanske någon rycks bort.                                                                                                    Därför krävs mod och mod i mängder, för det gör ont i helvete när något går fel. Faller ni så res er igen och älska på nytt!  Spänn era bågar, släpp taget och skulle er kärlek bli obesvarad så fortsätt ändock att spilla.                                                                                                        Snåla inte!                                                                                                                              Ju mer ni spiller desto mer finns i lager; enkel matematik och viktigast av allt så sviker ni inte er själva vilket skulle vara så tragiskt; så oerhört oändligt tragiskt. 

PS.

Jag tog visserligen några bilder på Julia när hon och jag var en vecka i Söderhavet för en sexton sjutton år sedan, mellan mina äktenskap är viktigt att betona, men jag lovade henne fullständig diskretion och därför kan jag inte lägga upp dem här…