Herr Kant och plikten.

Men hur var det nu herr Kant så förnuftigt formulerade det?

Handla så att du aldrig behandlar mänskligheten i [vare sig] din egen [eller någon annan] person bara som ett medel utan alltid tillika som ett ändamål.” 

 

Lagom är nog bäst kanske eller.

Meningen: ”Johan är en omtänksam person som alltid släpper fram alla i trafiken” låter ju sympatisk, eller hur? Men vad händer om vi lägger till bisatsen ”och kommer därför alltid hem för sent till familjen”?

Vitt eller svart? Fina färger bägge men kanske är det ändå grått som är vackrast.

Personer som inte sjunger aktar jag mig för. Personer som inte sjunger är antingen lyckliga  eller psykopater. Personer som sjunger är däremot sensibla, depressiva och ibland sårade individer. Deras sång är tänkt som opium för dem. Lyckliga och psykopater behöver ingen sång förvisso av olika anledning. Å andra sidan, eller kanske just därför är musiker, artister, konstnärer, författare och dylika vedervärdiga att umgås med.

Män har inga vänner. Män har på sin höjd kamrater att utöva sina hobbyer tillsammans med. En man träffar inga män för att likt kvinnor snacka eller dylikt. Män träffas för att spela bowling, gå på trav eller spela kort där samtalet alltid kommer i andra hand.

Kvinnor vill ständigt utvecklas och förnya sig och ibland sin omgivning (sin man!). Män vill att allt skall vara som när han var tjugosju och stod på topp.

Barn är bra men föräldraskapet jobbigt.

Män som kallar sig feminister är förtappade, uppgivna och svaga, oförmögna av olika anledningar att skörda bland kvinnor. Samtliga män och jag menar verkligen samtliga skulle vilja vara James Bond, Brad Pitt eller kanske världens skickligaste hjärnkirurg, knäppa med fingrarna och välja och vraka. Säger de annat så ljuger de.

Män kan däremot som jag, vara humanister; äkta ärevördiga humanister utan att för den skull behöva sälja ut sin maskulinitet.

 

Jag borde tvingat dem.

Mina utflugna barn delar inte något av mina intressen. Det är mitt fel. Jag skulle tvingat och styrt dem i yngre ålder. Nu skulle det ju vara kul och åka på en schackturnering tillsammans, eller en fiskesemester, eller spela en pokerturnering och umgås på ett naturligt sätt men jag var en alldeles för dålig tvingare. Mina barn fick i princip göra vad de ville på sin fritid vilket naturligtvis var ett  svårt felbeslut av mig. Detta ledde också till att jag överhuvudtaget inte har en aning om vad de har för intressen, men jag tror det har med datorer och spel att göra; spel som jag inte behärskar, moderna spel och inte kvarlevor från femtonhundratalet, som schack. Mitt råd till alla nyblivna föräldrar får väl bli att de skall plocka fram piskan emedan tid finnes annars finns det uppenbar risk att de utvecklas åt ett annat håll, kanske ett konstigt håll och kanske ett håll som inte mamma och pappa förstår och det är ju fruktansvärt.

 

I går var jag på vårdcentralen men läkaren sade att jag inte hade ont så jag fick gå igen!                                                                                                  På vägen ut bad jag receptionisten att de hädanefter skulle ringa mig en gång i halvåret och säga att jag inte har ont så att jag slipper boka tid och vänta ett par månader på ingenting.

Sjöstedt-historiens vekaste vänsterledare.

Att vänsterpartiet för närvarande har historiens svagaste ledning är inget nytt och nu gör man allt för att sparka den enda tuffingen i staben; skrattretande. Jag sa det för inte så länge sedan; vänstern har helt tappat styrseln. Mesen Jonas Sjöstedt är inte värdig ett parti som säger sig slå underifrån. Jonas Sjöstedt slår ingenting och ingenstans, har aldrig gjort och kommer aldrig att göra; han är helt enkelt inte rätt man för uppdraget.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/jPdzAo/kakabaveh-v-ledningen-delar-lankar-om-mig