Vi kör lite till med Nobelpristagaren. Skippa de första sjutton minuterna,,,,,,,sen kommer Shelter from the storm m.m……mums. Så kunde Bob sjunga för fyrtio år sedan,,,,,när hans röst var som bäst. 35.20 kommer hans bästa version någonsin av Idiot Wind,,,den gillar jag!

Aktuell historia.

En kvinna gick till en av Stockholms innefrisörer för att få sitt hår fixat inför en resa till Rom med sin pojkvän. Hon berättade om resan för frisören som undrade:
– Varför vill någon åka till Rom? Massor med folk, trångt och smutsigt och värst av allt fullt med italienare. Du är galen. Frisören fortsatte:
– Hur reser ni?
– Vi flyger med Alitalia. Vi fick kanonpris där.
– Alitalia, utbrast frisören. Det är ett hemskt flygbolag. Deras flygplan är gamla, flygvärdinnorna är fula och de är alltid försenade. Var skall ni bo?
– På ett litet exklusivt hotell i västra Rom som heter Teste..”
– Du behöver inte säga mer, avbröt frisören.
– Jag känner till stället. Alla tror att det är något speciellt och exklusivt men det är rena soptippen; kanske det sämsta hotellet i Rom; rummen är små och servicen usel.                                                      – Vad tänker ni göra när ni är där? Frågade frisören.
– Vi skall besöka Vatikanen och hoppas att vi får se Påven.
– Det är för dråpligt, skrattade frisören, du och miljoner andra lycksökare försöker se Påven. Han kommer på sin höjd att synas som en liten myra. Lycka till med den här usla resan, du kommer verkligen att behöva det.

En månad senare kommer kvinnan strålande glad till frisören, som omedelbart frågar hur resan varit.                                                                            – Den var underbar, svarade kvinnan. -Flygturen var fantastisk, vi blev uppgraderade och fick fantastisk service på Alitalia. Maten och vinet var superbt och vi serverades av en urtjusig italienare. Och hotellet! Helt otroligt och nyrenoverat. Vi fick en svit eftersom receptionisten fattade tycke för oss.

– Nå, muttrade frisören. Jag är i alla fall säker på  att ni inte fick syn på Påven.

– Jominsann; vi hade väldig tur. En av vakterna knackade mig plötsligt på axeln och förklarade att Påven ibland brukade ta emot några av besökarna och frågade oss om vi ville stiga på i hans privata rum. Den helige fadern var helt fantastisk vänlig och tog mig i handen och sade ett par ord till mig.

Är det sant frågade frisören; vad sa han?

-Byt frisör!

 

Mål.

Man måste ha mål i livet säger expertisen; det har jag aldrig haft. Jag borde haft det men jag har litat på min talang i stället; det skulle jag inte gjort. Men vem är väl jag att gråta över den spillda mjöken. Nåja, bättre sent än aldrig och nu har jag satt upp mitt livs första mål: Jag ämnar på fullt allvar försöka gå ner i vikt från nuvarande hiskeliga 91,5 kg till 90 kg innan förste juni 2017! Det kan gå, med tur och obändig vilja. Det blir cirka ett och ett halvt hekto i månaden. Jag har också i ett tillsånd av hybris gjort misstaget att utmana min oerhört slimmade och vältränade fru på ett race i Skrylle ovanstående datum. Förlorar jag har jag lovat att hoppa från högsta klippan i Billebjer vilket jag inte kommer ha några betänkligheter inför eftersom skammen vid en eventuell förlust under inga omständigheter kan levas med och samtidigt har jag ju gett frugan ytterligare incitament att träna… Vid vinst får jag ingenting mer än en självförtroendeboost vilket räcker gott.

Ericsson har förresten utsett sin nye boss. Det blev en ”kostymkläddfemtioplusadvitmanmedslips”. Är någon överraskad?

Knasbollarna regerar!

Nu lyfts röster för att godkänna meningar såsom: ”dem är knasbollar” i stället för det riktiga ”de är knasbollar”. Skolverket tycker att det är lättare att förändra grammatiken än knasbollarna, vilket säkerligen är helt riktigt. LST föreslår i enlighet med ovanstående att matematiken också följer tråden. Riktigt svåra tal såsom 25+9 skall kunna besvaras med 34, 33, 35, eller vafan som helst.

20.40; jag fick inget av nedanstående. Jag fick kläder och det var bra och skall jag vara ärlig så vet jag inte riktigt på vem jag skulle slänga atombomben. På det hela taget en riktigt bra födelsedag. Tack.

För er som ännu inte köpt present.

För er som är ute i sista minuten och ännu inte köpt mig en present bifogar jag min önskelista. Den består av endast tre ting.

1. En gubbarollsroyce, vilken modell som helst går bra men helst en cabriolet.

2. En atombomb, helst i Nagasakistorlek men även kraftigare duger.

3. Ett styck penisförlängningsoperation på obskyr öststatsklinik.

      Alla andra eventuella presenter returneras bestämt. Tänk på att       butikerna stänger snart. Klockan är nu nämligen 16.22 denna             den tjugoförsta oktober i nådens år.

Jag bifogar länken till Rolls Royce hemsida.

https://www.rolls-roycemotorcars.com/en-GB/dawn.html

Uret står på 15.13 och födelsebadet är avklarat.  Eftersom jag självförvållat inte har några vänner blir hyllningarna därefter men å andra sidan har jag inga fiender heller, vilket nästan är bättre. Om familjen ämnar hylla mig vet jag inte ännu och tills dess sysslar jag med morgondagens V-sjuttiofemma på Romme. Vinner jag en stor summa skall jag skänka den till mina vänner…

Alienerad fotvandring.

Klockan är exakt 11.44 denna min födelsedag. Har precis kommit hem från min raska promenad förbi Värpingeravinen via renhållningsdammarna och hem. Fyrtiotvå minuter får väl anses som anständigt med tanke på att jag inte har några lungor. Jag mötte sju personer, uppdelade i ett medelålders par samt fem ensammotionerande damer i varierad ålder. Samtliga tittade ner i marken vid mötena, diaboliskt rädda för att behöva säga,,,hej! Jag förstår dem, varför skall man heja på sina medmänniskor?                    -Fortsätt så kära mänsklighet, fortsätt så!

Klockan är nu 08.51 och det är min födelsedag, det regnar och familjens morgondisk är lämnad åt mig. En helt vanlig dag i Ivan Denisovitjs liv.