Spike Milligan.

Berömda citat kan vara rätt störande att få inkörda i öronen för ofta. Ibland tillskrivs de också fel upphovsman, för ingen kan väl tro att Oscar Wilde sa alla de klurigheter som tillskrevs honom. En annan celebritet som fått ära att stå för finesser är Samuel Goldwyn, grundare av MGM, men den roligaste av dem alla kanske ändock är Spike Milligan; eller vad sägs om följande alster?

”I thought I’d begin by reading a poem by Shakespeare, but then I thought, why should I? He never reads any of mine”

”I’m not afraid of dying, I just don’t want to be there when it happens”

”All I ask is the chance to prove that money can’t make me happy”

”I can speak Esperanto like a native”

”I’m a hero with coward’s legs”

”Money couldn’t buy friends, but you got a better class of enemy”

”All men are cremated equal”

 

Samma gamla visa.

För snart två år sedan skrev jag tydligen, (jag glömmer lätt) det här. Nu är frågan: Har det skett någon förändring/förbättring? Svaret är tyvärr givet, vilket också förklarar varför jag ödmjukt repeterar inlägget i hopp om att fru/herr Falkengren någon gång googlar sitt eget namn, hittar detta inlägg och mot förmodan hajar till.

ETT HUNDRA TUSEN MILJONER KRONOR.

Det presenterades siffror idag rörande bankernas ekonomi. Enligt prognosen för helåret 2014 kommer vinsten för våra kära storbanker (SEB, HB. Nordea och Swebank) landa på i runda slängar ett hundra miljarder SEK. Alltså ett hundra tusen miljoner SEK. (100.000.000.000). I budgetproppen som också, på annat håll, framlades idag framgår det att den i sammanhanget neutronlilla siffran två (2) miljarder av statens pengar skall satsas på den kanske inte helt oviktiga sjukvården. Ni vet den där svenska paradgrenen som skall föreställa ett av fundamenten i vår välfärd. Borgarna opponerade sig genast gruvligt åt detta slöseri! Min fråga på fullt allvar är: När skall vi beväpna oss för att helt sonika gå in, vända upp och ner på krösusarna och skaka ut deras, förlåt våra, pluringar ur deras gigantiska fickor?! Hur länge till skall vi behöva lyssna på Wallenberglakejen och mannen i kvinnoskepnad, Fru Falkengren på SEB och hans/hennes bortförklaringar om hård konkurrens, dålig lönsamhet etc?!.. Sedan bankkrisen 1992, då de lyckades lura en god-och klentrogen regering om nödlån från den alldeles för rika arbetarklassen, har de genom ormlikt slingrande i tjugotvå (22) år flagrant skitigt i att betala tillbaka. Tyvärr är min förhoppning om policyändring i och med regeringsskiftet inte speciellt stor. Nä, vi, folket får nog göra det själva och jag tror tamefan vapen kommer att behövas.

Till kyrka vi gå.

 

Idag är det söndag och då tänker vi på barnen, vilket vi för övrigt gör alla andra dagar också, tjugofyra timmar om dygnet.

 
Tryggare kan ingen vara
Än Guds lilla barnaskara
Stjärnan ej på himlafästet
Fågeln ej i kända nästet

Herren sina trogna vårdar
Uti Sions helga gårdar
Över dem Han sig förbarmar
Bär dem uppå fadersarmar

Ingen nöd och ingen lycka
Skall utur Hans hand dem rycka
Han vår vän för andra vänner
Sina barns bekymmer känner

Gläd dig då, du lilla skara,
Jakobs Gud skall dig bevara,
För Hans vilja måste alla
Fiender till jorden falla

Vad Han tar och vad Han giver
Samme Fader Han förbliver
Och Hans mål är blott det ena
Barnets sanna väl allena

 

I`m a believer.

Femtio år sedan, prick! The Monkees hade en alldeles egen TV-serie som var mäkta populär i den enda kanal som fanns vid tiden på SVT. Det roliga var att ingen av ”musikerna” kunde spela; men det löste sig någorlunda i TV men blev värre vid Live-uppträdandena som blev den hemska följden av seriens popularitet. Den här låten älskade jag som åttaåring och gör tametusan likadant idag!

Vissa skjuter heroin, andra sysslar med Tantra. En del försöker arbeta ihjäl sig och en del testar yoga. Själv lyssnar jag på  Mari Boine, när jag vill komma i extas.