Färgstarkt.

Hur äggen kommer ut från hönan kan jag med tvekan förstå men hur de kommer in har jag ingen aning om.                                                            Kycklingens första ord är pipp-pipp vilket tyder på uselt föräldraskap. Då är barnen i Ryssland bättre som säger Da-Da som betyder ja-ja vilket är positivt. I Ryssland är gulorna röda. Vispar man två rödor med lite socker och en fyra vodka får man röd ägglikör. I Kina är både gulor och människor gula sägs det men det stämmer inte för jag har sett kinesiska pingisspelare på TV och inte fan var de gula, men irländarna är definitivt gröna. Varför håller folk på att ändra sina namn nuförtiden? Bombay blir till Mumbai och Peking Beijing. Jag tror bestämt jag skall kalla mig Bär-Erik Franzén i fortsättningen. Åsså gillar jag inte att alla prickar över våra bokstäver håller på att försvinna. Det började med Skånska Cementgjuteriet som blev Skanska och följdes sedan av en räcka exempel, fy-tvi vale.

Te.

Min fru är så dålig i köket så jag får koka tevattnet till henne kvällen innan hon skall ha det så hon bara kan värma upp det vid senare tillfälle.

Nätet är min räddning.

Min apati och orkeslöshet har nuförtiden rent anhedoniska inslag. Bosatt i soffan börjar jag också se symptom på ”undernäringsfetma”, en fruktlig paradox baserad på intag av dålig mat och ett för litet uttag av energi och vid senaste läkarbesöket konstaterade doktorn att jag lider av precis allt, utom hypokondri! Vi beslutade oss då i samklang att skriva ut ett universellt recept på valfritt läkemedel i vilken dos som helst att uthämta på valfritt apotek i vilket land som helst på detta klot. I går hämtade jag ut lite kortison för min sarkoidos och en tub vårtmedel för mina kondylom.  Problemet med kondylomen är att de sitter inuti min hjärna och att jag kommer inte in med krämen. Tips efterfrågas!      I snitt sover jag tolv timmar per dygn och har således ännu icke riktigt nått målet på tjugofyra timmar per dygn, men man får väl städgsa sig. Försök er nu inte på att slå på ordet ”städgsa” ity det kommer bli resultatlöst, försöket alltså, inte ordet. Jag är också oerhört ledsen, det är jag inte alls, att jag nu sjunkit så lågt på denna blogg att jag till och med börjat skriva om mig själv; maken till jagsvaghet får man leta efter. Ibland får man leta efter maken också sa makan. Vidare har jag nyligen beviljat en forskare på lungkliniken fri tillgång till mina lungor i ett projekt ämnat att förbättra världen. Snällt gjort av mig.  

I morgon tror jag minsann jag skall hämta lite Litium också mot min bipopularitet. Att vara bipopulär är annars endast drönare förunnat. Schizofreni är också läskigt men bör inte blandas ihop med dissociativ identitetsstörning som är något helt annorlunda fast egentligen inte helt annorlunda, bara annorlunda. På Café Annorlunda på Österlen kan man få sju sorters kakor och kaffe för sjuttiofem spänn. Femton liters bensinkostnad tillkommer dock, men det är det värt. På ATG.se`s kundsupport härbärgerar Sveriges ovänligaste personal och om detta lär jag återkomma i en senare krönika. För övrigt ber jag er uppmärksamma att jag aldrig använder förkortningar då jag tycker sådana är av ondo och på sikt utarmar språket, ett språk som jag en gång i tiden behärskade till fulländning  långt innan lollandet och ROFL-andet tog över. Alla tjatar om Internethat som om det skulle vara nätets fel! Nätet är ju för fan den bästa uppfinning människan stått för på mycket länge, basta.

Skinnad.

I dag åt jag lunch på en lundarestaurang. 

Jag serverades skinn.

Jag lyfte på skinnet och förväntade mig finna sås.

Jag fann ingen sås.

Jag fann ingenting.

Jag lade en hundralapp på bordet och gick utan att reklamera, för hur kan man reklamera ingenting?

 

 

Skrivkrampen vinner skrivkampen.

I mitt väldigt korta liv som skribent uppkommer då och då perioder med vad som populärt kallas skrivkramp. Jag tillsammans med gemene man förknippar då detta genast som ett tillstånd då hjärnan inte förmår speciellt mycket konstruktivt skrivartänkande.                                                                                                           Jag och du har fel!                                                                                                   Detta tillstånd benämns i stället vetenskapligt för ”skrivblockering”.                                                                                                       Den korrekta betydelsen för skrivkramp är nämligen en slags arbetsskada, mogigrafi som går ut över finmotoriken och drabbar dem som långvarigt sysslar med små fingerrörelser; pianospel, skrivande, klitorisstimulerande etc..                                                                       Man lär sig minsann en del när man är låtsasförfattare.

Olika falla livets lotter.

Träffade precis en gammal kompis. Han är lite över femtio, ogift och har inga barn. Han berättade att han nyligen genomlidit en av sitt livs största kriser; hans diskmaskin hade rasat och serviceteknikern hade inte hört av sig på en hel vecka.